Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Ook bibliotheek LocHal gesloten tot en met 31 maart

Vakjury’s hebben op meerdere vlakken gekeken naar de bibliotheken die kans maakten op de titel Beste Bibliotheek van Nederland. Daarnaast kon het publiek ook stemmen op hun favoriete bibliotheek.
De LocHal in Tilburg | Foto: Omroep Tilburg

TILBURG – Ook Bibliotheek LocHal gaat de deuren sluiten tot en met 31 maart. Eerder berichtte de bibliotheek nog dat alle vestigingen open zouden blijven en alleen activiteiten zouden worden geschrapt. Daar is de bibliotheek nu op teruggekomen.

De bibliotheek in Goirle krijgt aangepaste openingstijden. Andere vestigingen van de bibliotheek in de regio blijven vooralsnog open voor bezoekers. Seats2meet, dat ook gevestigd is in de LocHal, blijft wel open.

Boekenweek

Dat er veel activiteiten zijn geschrapt en de bibliotheek nu zelfs helemaal sluit, komt niet goed uit. Afgelopen zaterdag is namelijk de Boekenweek begonnen. De afgelopen en komende dagen stonden er dus veel activiteiten op het programma in de LocHal. Maar ook andere activiteiten, zoals verschillende spreekuren die in de bibliotheek plaatsvinden, gaan niet meer door.

De bibliotheek is lang niet de enige culturele instelling die de deuren sluit. Ook concerten in poppodium 013, voorstellingen bij Theaters Tilburg en Theater De Nieuwe Vorst en veel andere activiteiten en evenementen gaan niet door. Eerder vandaag maakte De Pont al bekend per direct te sluiten voor bezoekers. Ook het TextielMuseum houdt vanaf komende zaterdag de deuren dicht tot en met 31 maart.

Tijmen Moelker