Onrustige laatste uitgaansnacht in Tilburg

Zaterdag gingen agenten naar de Reeshof voor een persoon die uit een raam zou zijn gesprongen. Maar een man spuugde en hinderde ze bij het onderzoek.
Foto: Politie

Het was onrustig in Tilburg vrijdagavond, tijdens wat voorlopig de laatste stapavond was. Er zijn in totaal tien mensen opgepakt.

Er waren verschillende opstootjes, zo laat de politie weten. Veel jongeren waren dronken en er stonden lange rijden bij verschillende kroegen en cafés, wat voor irritatie zorgde.

Ruzie en mishandeling
Een ruzie op de Tivolistraat leidde uiteindelijk tot een mishandeling. Een 27-jarige man uit Tilburg deed daarvan aangifte. Hij zag hoe twee groepen het met elkaar aan de stok kregen.

Omdat hij één van die mensen kende, probeerde hij de groepen uit elkaar te houden. Hij werd in zijn gezicht geslagen. Een tand brak af en hij moest naar het ziekenhuis om zijn lip te laten hechten. Een verdachte kon even later op de Spoorlaan worden opgepakt.

Uiteindelijk zijn er op de hele avond tien mensen aangehouden. Zeven voor het verstoren van de openbare orde, twee mensen voor belediging en dus één voor mishandeling. Ook in andere Brabantse plaatsen was het onrustig.

Het kabinet kondigde vrijdagavond aan dat festivals en feestje waarbij bezoekers geen vaste zitplaats hebben, tot 14 augustus niet zijn toegestaan. De strengere coronamaatregelen zijn zaterdagochtend om zes uur ingegaan.

LEES OOK: Cafés Korte Heuvel balen van maatregelen: ‘Weer de deksel op ons neus’

Omroep Brabant