Onrustige avond vol vuurwerkoverlast in Sint Pieterspark

Vier inzittenden van een voertuig zijn vrijdag 2 april aangehouden omdat het mogelijk betrokken was bij een conflict aan de Europalaan waarbij is gedreigd met een vuurwapen.
Foto: politie

Het was een onrustige zondagavond in Tilburg waar tientallen jongeren met (zwaar) vuurwerk op de been waren in het Sint Pieterspark. De politie kwam met veel eenheden ter plaatse.

In Tilburg ging het rond acht uur zondagavond los met veel zwaar vuurwerk in het Sint Pieterspark. Buurtbewoners voelden de grond trillen. De politie was met veel eenheden aanwezig, meldt Omroep Brabant.

“Ze spreken jongeren aan op hun gedrag. Dat werkt goed.”

Volgens burgemeester Theo Weterings is de massale aanwezigheid van agenten erg nuttig. “Ze spreken jongeren aan op hun gedrag, en dat werkt goed.”

Dat zag ook een getuige die in het Sint Pieterspark was zondagavond. “Agenten hebben jongeren aangesproken, met de boodschap: ‘Wegwezen hier, of je wordt aangehouden’. Daar luisterde iedereen wel naar.” De jongeren verspreidden zich daarop in de wijk.

Op ongeveer hetzelfde moment dat de onrust op het Sint Pieterspark begon, werd het ook onrustig in Roosendaal. Daar is vermoedelijk een vuurwerkbom bij een basisschool naar binnen gegooid en werd de ME opgeroepen.

In Roosendaal zijn vijftien aanhoudingen vanwege het verstoren van de openbare orde. Voor zover bekend heeft de politie in Tilburg niemand meegenomen.

Omroep Brabant