Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Onmachtig Willem II verliest met 1-0 van Cambuur Leeuwarden

De Kingside
Foto: Omroep Tilburg

Willem II ging zondagavond met lege handen naar huis. De wedstrijd tegen Cambuur ging met 1-0 verloren door een prachtige goal van rechtsback El Hilali. De Tricolores kwamen niet veel verder dan een paar speldenprikjes.

Willem II begon fel aan de wedstrijd, waardoor veel duels gewonnen werden. Dit leverde balbezit op, maar tot veel kansen kwamen de Tilburgers niet. De twee ploegen hielden elkaar goed in evenwicht, maar na een halfuur leek de ploeg uit Leeuwarden toch wat sterker te worden. Willem II-keeper Smits moest een aantal keer in actie komen om zijn ploeg erdoorheen te slepen.

Wereldgoal
Ook na rust begon Willem II best aardig. Hieruit kwamen twee kansjes voort: Oosting schoot meters naast en de poging van Joosten ging over. Uiteindelijk is het Cambuur dat aan het langste eind trekt. Uldriķis wint het duel en laat de bal vallen. Op dat moment is El Hilali een stuk feller dan Sigurgeirsson. De nieuwe linksback van de Tricolores verliest het duel en de rechtsback van Cambuur schiet de bal snoeihard in de kruising.

Na de goal van Cambuur wordt de wedstrijd gestaakt, omdat er een paar bekers op het veld belandden. Na de onderbreking probeerde Willem II er nog een slotoffensief uit te persen, maar dit leidde uiteindelijk tot niets. Een ultieme poging van Sigurgeirsson om zijn fout goed te maken, vliegt over.

Peter Maes
Vanaf maandag staat er een nieuwe trainer voor de groep. Peter Maes moet de Tricolores weer aan het voetballen krijgen. Maes was hiervoor onder andere trainer bij KSC Lokeren en KRC Genk. Met Lokeren wist hij tweemaal de beker te winnen en hij speelde ook Europa League.

LEES OOK:
Witte rook aan de Goirleseweg; Peter Maes nieuwe hoofdtrainer Willem II

Pieter Soethout