Onderzoek naar ongeregeldheden tijdens Moergestels festival afgerond

Het onderzoek naar de ongeregeldheden tijdens het Feest van de Lange Nacht in Moergestel is afgerond. Uit het onafhankelijke onderzoek zijn enkele aanbevelingen gekomen, die de Gemeente Oisterwijk gaat verwerken in de vergunningsaanvraag voor evenementen. Tijdens het festival waren meerdere opstootjes ontstaan, maar rond sluitingstijd sloeg buiten de vlam in de pan. Jongeren gingen op…

Het onderzoek naar de ongeregeldheden tijdens het Feest van de Lange Nacht in Moergestel is afgerond. Uit het onafhankelijke onderzoek zijn enkele aanbevelingen gekomen, die de gemeente Oisterwijk gaat verwerken in de vergunningsaanvraag voor evenementen.

Tijdens het festival waren meerdere opstootjes ontstaan, maar rond sluitingstijd sloeg buiten de vlam in de pan. Jongeren gingen op de vuist met beveiligers van het evenement. Daarbij werd onder andere met dranghekken gegooid. De politie moest er met wapenstokken en politiehonden aan te pas komen om de situatie weer onder controle te brengen.

Uit het onderzoek is gebleken dat de beveiliging van het evenement eenduidiger aangestuurd moet worden, dat er een beter beveiligingsplan moet liggen en dat de communicatie beter moet. De gemeente Oisterwijk gaat de aanbevelingen meenemen in de vergunningsprocedure voor evenementen en zal ook op de genoemde punten gaan controleren.

Omroep Tilburg