Onbekende man dringt woning binnen van vrouw (21) en mishandelt haar

Foto: Toby de Kort/SQ Vision.

Een 32-jarige man is zondagmiddag bij het Elisabeth-Tweesteden ziekenhuis aangehouden door de politie. Eerder op de dag zou de man het huis van een jonge vrouw zijn binnengedrongen aan de Boksdoornerf. Hij zou de bewoonster hebben mishandeld. Ze moesten allebei naar het ziekenhuis.

Het 21-jarige slachtoffer hoorde rond 16.45 uur de deurbel gaan; ze dacht dat het haar moeder was. Toen ze de deur open deed, bleek er een verwarde man voor haar deur te staan. Volgens het slachtoffer keek de man wazig en sprak hij haar warrig in het Engels aan.

Mishandeling
Nog voordat de vrouw de deur dicht kon doen, duwde hij haar met kracht naar achteren. Zo kon hij de woning binnendringen. Hij sleurde haar aan haar haren naar de woonkamer waar hij haar mishandelde. De vrouw probeerde om hulp te roepen en te schreeuwen. Toen er iemand aan de voordeur stond, is de indringer via het balkon naar beneden geklommen. Tijdens die klim viel hij naar beneden van de vijfde verdieping.

De dader en het slachtoffer moesten voor behandeling naar het ziekenhuis. De vrouw heeft inmiddels aangifte gedaan. De politie laat weten dat de dader eerst het huis van een andere bewoonster in wilde gaan. Zij kon de deur op tijd dicht doen.

Edita Saakian