Omroep Tilburg luidt het nieuwe mediaseizoen in

Foto: Pieter Soethout.

Vrijdagmiddag 9 september zit de trap in de LocHal aardig vol. Voor hen een scherm met het logo van Omroep Tilburg en een enthousiaste Pieter Bon. Het mediaseizoen kan worden geopend.

Om te beginnen kijken de aanwezige gasten naar een filmpje met beelden van het afgelopen seizoen. Hoogtepunten van de programma’s die, in samenwerking met allerlei partijen, gemaakt zijn. Interviews met bekende Tilburgers, documentaires die gemaakt zijn en uiteraard kon ook Ferry van der Zaande niet ontbreken.

Nieuwe samenwerkingen
Net als vorig jaar kijkt men niet alleen terug naar de hoogtepunten van het afgelopen jaar. Er wordt ook vooruit gekeken naar dingen die gaan komen. Pieter Bon, bestuursvoorzitter van Omroep Tilburg, haalt verschillende gasten naar voren om ze het een en ander te vragen over hun bezigheden bij de omroep.

Zo wordt er gesproken over het samenwerkingsproject tussen Omroep Tilburg, Omroep Brabant en de NOS. Maar ook Abubakarr Bangura vertelt het een en ander over de documentaire die hij en Michel Klop maakten. Op 15 november zal deze in première gaan. Ook wordt gesproken met Halima Özen over radioshow TilbuZz en hoe de lokale politiek hierbij betrokken wordt.

Documentaire Parkinson
Ook wordt gesproken met de T Reporters van het Cobbenhagenmavo. Zij vertellen over hun ervaringen tijdens het interviewen van de politie en het presenteren. Ook Andrew Greenwood, een maestro in ballet, is aanwezig, Hij maakte samen met Omroep Tilburg een documentaire over hoe bewegen en dansen kan helpen bij ziektes, zoals Parkinson.

Voor de muzikale afsluiter is gekozen voor Peto Cadmus, die met zijn vrolijke Afrobeats, de handjes op elkaar krijgt.

Er komen weer genoeg nieuwe programma’s aan bij Omroep Tilburg, maar ook vele oude vertrouwde programma’s keren terug. Cinemaatjes, 360 graden boeken en T! zullen als vanouds weer op TV en online te zien zijn.

Pieter Soethout