Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Oliemeulen wil vege lijf redden met noodkreet om donaties

Door corona is het een enorm moeilijk jaar geweest voor Dierenpark de Oliemeulen. Tijdens de lockdown mogen er geen gasten ontvangen worden en komen er geen inkomsten meer binnen. Maar de dieren hebben ook nu voeding en verzorging nodig.
Dierenpark De Oliemeulen in Tilburg | Archieffoto Omroep Tilburg

TILBURG – Dierenverzorgers van dierenpark De Oliemeulen zitten met handen in het haar door weinig inkomsten. Er zijn zo’n 750 dieren te vinden in het park, zoals vliegende honden, doodshoofdaapjes en boa constrictors en de dieren hebben voeding nodig en moeten worden verzorgd.

Door de coronacrisis is het een enorm moeilijk jaar geweest voor dierenpark De Oliemeulen. Tijdens de lockdown mogen er geen gasten ontvangen worden en komen er geen inkomsten meer binnen. Dierenverzorgster Bastiënne Meulenbroek: “Elke keer als we een beetje adem konden halen, kwam er weer een nieuwe maatregel waardoor we de inkomsten achteruit zagen gaan. De kerstvakantie had voor ons een financieel lichtpuntje moeten zijn, maar toen kwam lockdown nummer drie.”

Financiële steun

De Oliemeulen laat weten dat de dierenverzorgers er alles aan doen om hun steentje bij te dragen, en dat ze steun hebben aangevraagd waar het kon. Maar dat zulke steun mogelijk te laat komt. De 750 dieren hebben het nu nodig. Daarom slaakt De Oliemeulen de noodkreet dat er dringend financiële steun nodig is.

Janneke Timmermans