Nog geen duidelijkheid over schikking voor Johan en Frans van Laarhoven

Coffeeshop The Grass Company (foto: Omroep Brabant).

Het zal nog geruime tijd duren voordat er duidelijkheid komt over een mogelijke schikking in de rechtszaak rondom The Grass Company in Tilburg. Het is namelijk de vraag wanneer de eerstvolgende zitting is waarin de oprichter van de coffeeshop, Johan van Laarhoven en zijn broer Frans zich moeten verantwoorden. De rechtbank in Breda besloot woensdagmorgen de zaak ‘voor onbepaalde tijd’ aan te houden. De verdachten waren niet aanwezig.

Johan van Laarhoven opende begin jaren tachtig een coffeeshop in Tilburg en die breidde hij uit tot een keten: The Grass Company. Justitie verdenkt hem, zijn broer Frans en de huidige baas Marco de Jong ervan dat ze jarenlang bij de inkoop van wiet hebben gesjoemeld met de prijzen. De broers worden beschuldigd van onder meer witwassen en belastingontduiking.

Getuigen gehoord
De zaak sleept al ruim tien jaar en werd extra ingewikkeld toen Johan van Laarhoven voor jaren achter de tralies verdween in Thailand. Een bron dicht bij de broers zei eerder deze week te hopen dat deze woensdag duidelijkheid komt over een schikking. Hierover werd deze ochtend met geen woord gerept.

De rechter besloot uiteindelijk de zaak aan te houden, onder meer omdat er nog getuigen gehoord moeten worden. De officier van justitie verwacht dat dit de ‘nodige tijd’ gaat kosten. Ook de advocaten, die namens de verdachten aanwezig waren, konden zich vinden in een (zoveelste) uitstel van de behandeling van deze zaak.

LEES OOK: Strafzaak Johan en Frans van Laarhoven gaat verder: ‘Hopen op schikking’

Omroep Brabant