Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Nieuwe ontvangstbalies bij het ETZ: Stewards ontvangen patiënten en bezoekers

Stewards wijzen iedereen bij de nieuwe ontvangstbalies van het ETZ op de beschermingsmaatregelen en ontvangen de patiënten en bezoekers.
Stewards maken patiënten en bezoekers wegwijs bij de nieuwe ontvangstbalies | Foto: ETZ Fotografie & Film/Maria van der Heyden

TILBURG – Vanaf deze week ontvangen stewards alle patiënten en bezoekers van beide locaties van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg aan een balie direct bij de ingang. Dit is onderdeel van het nieuwe verscherpte toegangsbeleid van het ETZ-Elisabeth en ETZ-TweeSteden.

De stewards wijzen iedereen bij een van de nieuwe balies op de beschermingsmaatregelen, zoals handhygiëne en mondkapjes, en ontvangen er de patiënten en bezoekers. De ontvangstbalies moeten ervoor zorgen dat er minder mensen tegelijkertijd in de ziekenhuizen rondlopen. Het ETZ verwacht dat het zo iedereen wel gaat lukken om genoeg afstand te houden. Dit toegangsbeleid zorgt ervoor dat minder mensen het ziekenhuis bezoeken en daardoor is de kans op besmettingen ook kleiner.

De ontvangstbalies zijn open van 7.30 tot 20.30 uur. Alle bezoekers moeten zich hier melden, ook als ze een patiënt op de verpleegafdeling willen bezoeken. Het beleid dat er een persoon per dag tussen 17.00 en 20.00 uur op bezoek mag blijft ongewijzigd.

Het beleid geldt niet voor ETZ Waalwijk, omdat het daar minder druk is en daar ook geen verpleegafdelingen zijn.

Polikliniek

Het nieuwe toegangsbeleid heeft vooral effect op de patiënten die voor de polikliniek komen. Hen wordt gevraagd om zonder begeleiding naar de afspraak te komen, tenzij het natuurlijk echt niet anders kan. Wel blijft het mogelijk om iemand te (video)bellen tijdens het gesprek in de spreekkamer.

Malou den Ouden