Nieuwe fietstunnel onder de Ringbaan-Zuid is officieel geopend

TILBURG – Maandagmiddag werd de fietstunnel onder de Ringbaan-Zuid officieel geopend. Dit deed wethouder Mario Jacobs (GroenLinks) samen met gedeputeerde Christophe van der Maat (VVD) door een symbolische fietstocht door de tunnel te maken.

De nieuwe fietstunnel verbindt de Trouwlaan met de Stappegoorweg. Hierdoor hoeven (brom)fietsers en voetgangers niet meer voor een stoplicht te wachten op de drukke kruising van de Ringbaan-Zuid en kunnen ze gelijk doorfietsen. Maar de fietstunnel is ook gemaakt om ongelukken te voorkomen. Volgens wethouder Mario Jacobs rijden er dagelijks dertigduizend auto’s en zesduizend fietsers en kunnen die nu makkelijker doorstromen.

Grote investering

De provincie investeert op plekken in Brabant waar het verkeer veiliger te maken is. Waaronder dus ook de fietstunnel valt die 5,4 miljoen heeft gekost. Hier heeft de provincie een deel aan bijgedragen. “Dit was nou typisch zo’n plek waarvan we met zijn allen zeggen dat het hier verkeersveiliger kan worden”, aldus Christophe van der Maat, gedeputeerde van de provincie Noord-Brabant. Hij weet namelijk dat er van de verkeersslachtoffers zo’n 40% fietser is.

De fietstunnel is al een paar dagen te gebruiken maar nog niet helemaal af. De laatste afwerkingen moeten nog gedaan worden volgens Mario Jacobs.

Malou den Ouden