Nieuw: testlocatie aan Ringbaan-West in voormalig GGD-pand

GGD Hart voor Brabant opent eind mei een extra testlocatie in Tilburg, en wel in het voormalige GGD-gebouw aan de Ringbaan-West.
Foto: Karolina Grabowska / Pexels

TILBURG – GGD Hart voor Brabant opent op donderdag 20 mei een extra corona-testlocatie in Tilburg. En wel in het voormalige GGD-gebouw aan de Ringbaan-West. De locatie is bedoeld voor mensen die niet naar de testlocatie in de Simon de Cockstraat op industrieterrein Kraaiven kunnen komen.

De testlocatie aan de Ringbaan-West is vooral te voet of met de fiets goed te bereiken. Op de nieuwe locatie kunnen per dag zo’n 750 mensen zich laten testen. De GGD raadt bezoekers af om met de auto te komen, omdat de locatie niet voor auto’s toegankelijk is en er weinig plaatsen zijn om te parkeren. De locatie is zeven dagen per week open van 08.30 tot 17.00 uur.

Bezoekers voor een coronatest kunnen via de hoofdingang naar binnen. De test wordt afgenomen in een van de behandelkamers. Wie toch liever met de auto gaat, kan terecht bij de testlocatie aan de Simon de Cockstraat 15 in Tilburg.

Virus onder controle houden

Thérèse Claassen, directeur Publieke Gezondheid, licht toe: “Door de versoepeling van de maatregelen is het belangrijk om het virus onder controle te houden. Dat krijgen we onder andere voor elkaar door ons aan de basisregels te houden en veel te testen. De testlocatie aan de Ringbaan-West is laagdrempelig en ook goed bereikbaar voor inwoners vanuit de hele regio. Bovendien kunnen we makkelijk opschalen als dit nodig is. Door de test weet je of je op dit moment besmet bent met het coronavirus. Zo kun je besmetting van de mensen om je heen voorkomen.”

Wanneer testen?

Iedereen in Nederland die milde klachten heeft die passen bij het coronavirus kan zich laten testen. Het gaat dan om verkoudheidsklachten, denk daarbij aan neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, verhoging of plotseling verlies van smaak of reuk. Ook kan er getest worden zonder dat iemand klachten heeft, zoals na nauw contact met iemand die besmet is met corona of na een melding van de CoronaMelder-app.

Uzelf laten testen bij de GGD kan alleen maar op afspraak.

Kees-Luc Simons