‘Nachtapotheker’ maakt huis aan huis reclame voor drugs op bestelling

Tilburg – Na een zogeheten ‘afvangactie’ heeft de politie woensdag twee verdachten aangehouden. De twee worden ervan verdacht op bestelling drugs aan huis te leveren. Ze hadden daarvoor een brief verspreid.

In januari troffen de bewoners van de Professor Verbernelaan in hun brievenbus een wel heel opvallende brief. In die brief bood een verkoper drugs te koop aan, er stond een prijslijst in van verschillende soorten harddrugs met een 06-nummer. Ze waarschuwden de politie, en die startte een onderzoek. Later bleek er bij nog meer woningen een soortgelijk schrijven te zijn bezorgd.

Al snel wist de recherche een verdachte te vinden. Bij het onderzoek bleek dat die niet alleen werkte, en er nog een bij betrokken zou zijn. Omdat op dat moment het voorval in de media stond, liep het onderzoek vertraging op. Want de verdachten zouden kunnen stoppen met hun werk als drugsbezorger. Maar op woensdag wist de politie het onderzoek tot een eind te brengen. Eerst werden enkele mogelijke kopers verhoord. Ze verklaarden inderdaad drugs te hebben gekocht. Dat was genoeg om de twee mannen aan te houden, een 26- en een 27-jarige Tilburger. De politie doorzocht hun woningen, en trof er verschillende soorten harddrugs aan. Beiden zijn ingesloten aan het bureau. De politie brengt de gemeente op de hoogte van de bevindingen. En de gemeente kan bestuurlijke maatregelen nemen.

Kees-Luc Simons