Nabestaanden overleden Jayden (12) starten petitie voor een veiligere Ringbaan-Zuid

Plek van het ongeluk van Jayden
Plek van het ongeluk van Jayden (foto: Omroep Brabant)

Na het noodlottige ongeval op 4 mei waarbij Jayden (12) bij het oversteken geraakt werd door een auto en overleed, zijn zijn nabestaanden een petitie gestart voor een veiligere Ringbaan Zuid.

De oversteekplek op de Ringbaan-Zuid is een gevaarlijke situatie. Na het ongeluk op 4 mei waarbij Jayden aangereden werd door een automobilist, overleed hij aan zijn verwondingen.

De nabestaanden zijn een petitie gestart om duidelijk te maken dat dit moet veranderen. Ze schrijven: “Deze Ringbaan waar de auto’s 70 km/h mogen rijden past niet meer in deze leefomgeving.”

Hoeveel slachtoffers moeten hier nog vallen? Laat Jayden (12 jaar) de laatste zijn!

De petitie heeft tot nu toe al meer dan 3.500 handtekeningen. Het doel staat op 10.000. Enkele reacties onder de petitie bespreken de mogelijkheden tot een oplossing. Van rotondes, een tunnel of brug, of de snelheid aanpassen van 70 naar 50 km per uur.

De gemeente is op de hoogte van de petitie en wacht hiervan de overhandiging af. Ook voegt de woordvoerder van gemeente Tilburg daaraan toe: “Vanuit de raad zijn onlangs zogeheten artikel 40-vragen over de verkeersveiligheid en snelheid op de Ringbaan-Zuid gesteld die vragen om een reactie.” De woordvoerder stelt dat het College snel met een respons zal komen, maar kan nu dus nog niet inhoudelijk reageren.

Julia Meijer