Mooi je beste beentje voor? Gewoon hier in regio, op nieuwe Pauwelspad

Het Pauwelspad, een nieuwe wandelroute ten noorden van Tilburg, wordt officieel geopend door wethouders Rik Grashoff Tilburg) en Louis Laros (Loon op Zand).

Midden-Brabant telt prachtige parken, bijvoorbeeld Landschapspark Pauwels. Dit vrij nieuwe park ligt grofweg tussen Tilburg en De Loonse en Drunense Duinen en is nog altijd in wording. Vijf bewoners van dit gebied lieten zich hier inspireren en ze kwamen toen voor de dag met het idee om er ‘de rode loper’ uit te rollen voor wandelaars. Zondag 4 september is het zover. Dan wordt het Pauwelspad, de nieuwe wandelroute die ze bedachten, officieel in gebruik genomen bij Het Witte Kasteel in Loon op Zand.

De opening wordt verricht door de wethouders Rik Grashoff (Tilburg) en Louis Laros (Loon op Zand). Meteen daarna starten wandelaars er een tocht van twee uur die gaat via Vijfhuizen en het Noorderbos. Een prima gelegenheid voor ze om het Pauwelspad en de omgeving te leren kennen.

De route heeft een totale lengte van 34 km. Het pad doorkruist een uitgestrekt en afwisselend landschap. Het loopt van Het Witte Kasteel in Loon op Zand door bos en agrarisch gebied naar Koningsoord in Berkel-Enschot. Dan loopt het van de Leemkuilen bij Udenhout, Landpark Assisië in Biezenmortel en natuurgebied De Brand naar de zuidkant van De Loonse en Drunense Duinen. En tot slot weer terug naar Het Witte Kasteel.

Je kunt er dus voor kiezen om de route te beginnen bij Het Witte Kasteel, maar dat kan net zo goed bij Koningsoord of bij Landpark Assisië. De route is in één keer te lopen of in delen. Daar komt bij dat het pad makkelijk te volgen is via genummerde bordjes.

Informatie

Vanaf september zal er een speciale website in de lucht zijn waar informatie over het Pauwelspad op te vinden is. Ook zijn er dan folders over de route te krijgen bij VVV’s, omliggende horeca en overnachtingsplekken.

Lees ook:
Rik Grashoff in de startblokken als nieuwe wethouder namens GroenLinks

Kees-Luc Simons