Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Mobiele telefoon met geweld gestolen, vier tieners zijn aangehouden

Een agent is mishandeld in de Tilburgse binnenstad toen hij probeerde twee jongens aan te houden voor een beroving. Beide verdachten zijn uiteindelijk aangehouden.

RIJEN – De politie hield donderdag drie 14-jarigen aan nadat zij eerder op de dag iemand hadden bestolen op het bospad bij de Statenlaan in Rijen. Een vierde verdachte (15) meldde zich iets na middernacht bij de politie. Het viertal zit vast en de politie verhoort ze.

Het slachtoffer zegt dat hij rond 16:30 uur met zijn auto via de Statenlaan het bospad in rijdt om een vriendin op te halen. Op het bospad ziet hij die vriendin, samen met een andere vriendin, staan. Intussen komen op dat moment meerdere jongens op zijn auto af. Ze openen de deuren van de auto en slaan het slachtoffer. Met onder andere de mobiele telefoon die ze dan van het slachtoffer stelen vluchten ze het bos in. Omstanders helpen het slachtoffer en bellen direct de politie.

Politiemensen weten rond 17:40 uur op het station in Breda een 14-jarige jongen uit Tilburg aan te houden. In de Hoofdstraat in Rijen zijn later rond 18:30 uur twee 14-jarige meisjes uit Dorst en Rijen aangehouden. Ook de vierde verdachte, een 15-jarige jongen uit Rijen, meldt zich iets na middernacht bij de politie. Hij is toen aangehouden en overgebracht naar het cellencomplex. Die vier tieners zitten vast op verdenking van diefstal van een mobiele telefoon en de politie verhoort ze. De zaak is in onderzoek.

Kees-Luc Simons