Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Mishandeling van een medewerker van NS, twee vrouwen zijn aangehouden

Op vrijdag 2 april zijn twee vrouwen aangehouden voor mishandeling van een medewerker van NS. De beveiliger liep op het station letsel aan zijn gezicht en zijn arm op.
Foto: Politie

TILBURG – De politie hield vrijdagavond 2 april twee vrouwen aan nadat ze een beveiliger van NS hadden mishandeld. De beveiliger van het station heeft door de mishandeling letsel aan zijn gezicht en een bijtwond in zijn arm opgelopen. De twee vrouwen zitten vast en worden door de politie gehoord.

De beveiliger van het station spreekt die avond rond 23:30 uur de vrouwen aan in verband met zwart rijden. Het gezelschap wil niet meewerken aan een controle en gedraagt zich opstandig. Als de NS-medewerker een van de vrouwen staande houdt, begint ze te schelden en te slaan. Op dat moment slaat en schopt ook de andere vrouw de beveiliger. Een van de vrouwen bijt zelfs in de arm van de medewerker. De vrouwen rennen daarna weg richting de Burgemeester Brokxlaan waar ze zijn aangehouden door de politie. Een van hen is 22 en komt uit Tilburg, en de andere vrouw is 18 en komt uit Schiedam. De twee zitten vast in het cellencomplex. De medewerker van NS heeft aangifte van zware mishandeling gedaan.

Kees-Luc Simons