Mercedes-bestuurder crasht na achtervolging, reed 200 per uur

Een 27-jarige man is in de nacht van woensdag op donderdag aangehouden nadat hij met een Mercedes crashte op de Heukelomseweg in Berkel-Enschot. Dit gebeurde na een politieachtervolging, die tientallen kilometers eerder was begonnen. De bestuurder probeerde volgens de politie met een snelheid van ongeveer 200 kilometer per uur weg te komen.

Rond één uur kwam de achtervolging ten einde bij de afslag van de A65 bij Berkel-Enschot. De bestuurder reed vermoedelijk rechtdoor over een rotonde, waarna hij door de hoge snelheid de macht over het stuur verloor. Hij botste tegen een lantaarnpaal en kwam tot stilstand tegen een boom meldt Omroep Brabant.

De politie hield de bestuurder direct aan. De verdachte is op de plek zelf aan lichte verwondingen behandeld. Daarna is hij naar een politiebureau gebracht. De man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, reed zonder rijbewijs. Hij zit nog vast.

Schade is groot
Waarom hij er in zijn Mercedes vandoor ging, is niet duidelijk. De schade aan de auto is groot. Een bergingsbedrijf heeft de wagen meegenomen.

Omroep Brabant