Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Mannen met maskers verraden hennepkwekerij

Foto: Pexels/Aphiwat Chuangchoem

Op de Groenstraat in Tilburg is vrijdag een hennepkwekerij gevonden. De voormalige bewoner van het huis is aangehouden. Agenten deden een inval na meerdere anonieme tips.

De politie had via Meld Misdaad Anoniem de dagen voor de inval meerdere tips over de woning aan de Groenstraat gekregen.

Mannen met maskers
Zo gingen mannen via de tuin op vreemde tijdstippen het huis binnen. Daarnaast droegen mannen ook maskers als ze de woning in gingen.

Bij de politie bestond het vermoeden dat er mogelijk een drugslab in het huis zat. Vanwege die mogelijk zeer gevaarlijke situatie werd besloten om een inval te doen.

Vorige bewoner
Omdat er niet werd opengedaan, wilden agenten de voordeur opbreken, maar juist op dat moment deed er toch iemand open. Het bleek de voormalige bewoner van het huis dat leeg stond. Hij is door de politie aangehouden.

Het huis bleek namelijk geprepareerd als hennepkwekerij, maar niet als drugslab. In twee slaapkamers werden in totaal 215 hennepplanten aangetroffen evenals allerlei apparatuur en andere spullen voor de kweek. Alles is in beslag genomen en wordt vernietigd.

LEES OOK: Tilburg sluit meeste drugspanden in Brabant, bijna 300 stuks in vijf jaar

Collin Beijk