Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Man rijdt dronken door Tilburg terwijl dochtertje alleen thuis zit

Een dronken automobiliste uit Berkel-Enschot is op de Koningsoordlaan door de politie aangehouden.

Een 36-jarige Belg is maandagnacht op de Langestraat in Tilburg opgepakt door de politie voor rijden onder invloed. De man bleek 3,5 keer zoveel alcohol gedronken te hebben als toegestaan. Terwijl hij dronken door de stad reed, zat zijn dochtertje van acht alleen thuis. Haar opa heeft haar opgehaald terwijl haar vader de politiecel in ging.

Agenten zagen de man uit het Belgische Poppel rond kwart over een ’s nachts met hoge snelheid over de Spoorlaan rijden. De bestuurder werd met een stopteken aan de kant gezet. Hij bleek gedronken te hebben, maar daarbij bleef het niet.

Volgens de politie reageerde de Belg erg agressief en beledigde hij de agenten die hem hem wilden controleren. Hij noemde ze ‘sukkels’ en ‘mongolen’. Daarnaast kwam hij heel dichtbij de dienders staan.

Ongeldig rijbewijs
Op het politiebureau blies de man 770 ugl terwijl 220 ugl maximaal is toegestaan. Verder werd duidelijk dat de man zijn rijbewijs in 2014 al ongeldig is verklaard. Het was ook niet voor het eerst dat man gepakt werd met te veel drank op achter het stuur.

Volgens de politie is de Belgische automobilist een ‘veelpleger’. Omdat hij weer de fout in is gegaan, is zijn auto in beslag genomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed, rijden zonder rijbewijs en het beledigen van een ambtenaar in functie.

Collin Beijk