Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Man op rooftocht verwondt twee slachtoffers

Tilburg – Agenten hebben op woensdagavond 31 oktober rond 20.10 uur op het Galeipad een 45-jarige Tilburger aangehouden. De man wordt ervan verdacht op een adres aan het Piusplein en een adres aan de Piusstraat woningovervallen te hebben gepleegd.

Rond 17.40 uur werd de politie gewaarschuwd voor een vermoedelijke overval aan de Piusstraat. Daarbij zou de bewoner gewond zijn geraakt. De dader was er vandoor met onbekende buit. Er werd direct een zoektocht naar hem gestart.

Vervolgens kreeg de meldkamer, rond 18.10 uur, opnieuw een melding van een vermoedelijke woningoverval, dit keer aan het Piusplein. Ook daarbij raakte de bewoner gewond.

Wat er zich precies in de woningen heeft afgespeeld is nog niet duidelijk. Dat moet uit verklaringen van de slachtoffers en verdachte blijken.

Het leek al snel om dezelfde dader te gaan. Er werd een burgernetbericht met signalement verspreid en meerdere agenten zijn op zoek gegaan naar de overvaller. Uiteindelijk is er een verdachte aangehouden op het Galeipad.

Buurtbewoners belden daar de politie omdat ze een verdacht type zagen lopen dat tegen een poort aan het schoppen was. Het signalement kwam overeen met dat van de overvaller, en de man is aangehouden door agenten. Daarbij hebben ze uit voorzorg hun dienstwapen getrokken.

De verdachte had een plastic tas bij zich met daarin de vermoedelijke buit van de overvallen. Ook had hij een mes op zak. Daarmee heeft hij mogelijk de twee slachtoffers verwond.

De verdachte is ingesloten voor verder onderzoek. Er zijn getuigenverklaringen opgenomen en er is technisch onderzoek gedaan.

Bent u getuige geweest en hebt u nog niet met de politie gesproken, neem dan contact met ze op via 0900-8844.

Omroep Tilburg