Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Man op heterdaad aangehouden op verdenking van diefstal van een auto

Woensdag hebben agenten een man, na een achtervolging en een crash, op heterdaad aangehouden op verdenking van diefstal van een auto.
Foto: politie

TILBURG – Woensdagochtend hebben agenten een man die wordt verdacht van autodiefstal op heterdaad aangehouden. Na een korte achtervolging is de gestolen auto met inzittende gecrasht en is er een verdachte aangehouden.

Rond 5.15 uur kwam er een melding binnen over diefstal van een auto. Deze auto stond geparkeerd in de Ratinéstraat. Agenten die onderweg waren naar de melding zagen een auto voor een stoplicht stilstaan die voldeed aan de omschrijving. De auto reed met hoge snelheid weg en de agenten besloten er dus achteraan te gaan. Ondanks een stopsignaal bleef de 28-jarige bestuurder uit Tilburg doorrijden, waarop de agenten de achtervolging inzetten. Op de Ringbaan-Noord slipte het voertuig weg en kwam het tegen een boom tot stilstand. Daarna lukte het de agenten om de bestuurder aan te houden.

De bestuurder van de auto is aangehouden op verdenking van diefstal van het voertuig en diverse verkeersovertredingen. Hij is daarom meegenomen naar het cellencomplex voor verhoor en onderzoek. Hier bleek dat de verdachte geen geldig rijbewijs had en vermoedelijk ook onder invloed van drugs was.

Kees-Luc Simons