Man is onder invloed van lachgas, moet rijbewijs inleveren

Een politiebiker stond in de nacht van zaterdag 8 augustus even voor 1.00 uur stil voor een kruising vlak bij de binnenstad. Hij zag dat een auto aangereden kwam. De diender zag dat zowel de bestuurder als de bijrijder een gevulde ballon aan hun mond hadden en inhaleerden. Cameratoezicht wist de auto even later op te sporen. De man achter het stuur gaf toen direct toe dat hij onder invloed van lachgas was.
Foto: Vijay Sadasivuni / Pexels

TILBURG – Een 18-jarige Tilburger is de voorbije nacht in het centrum betrapt op het besturen van een auto terwijl hij aan een lachgasballon inhaleerde. Hij krijgt een proces-verbaal voor rijden onder invloed. Ook is zijn rijbewijs ingevorderd.

Een politiebiker belast met horecatoezicht stond in deze nacht even voor 1.00 uur stil voor de kruising van de Bisschop Zwijsenstraat en de Primus van Gilsstraat. Hij zag dat vanuit het centrum een Ford Ka aan kwam rijden. De diender zag dat zowel de bestuurder als de bijrijder een gevulde ballon aan hun mond hadden en inhaleerden. De automobilist sloeg rechts af maar gaf daar geen richting bij aan. Zo te zien omdat hij niet in staat was om zijn rechterhand te gebruiken door de ballon die hij vasthield. De politieman gaf zijn bevindingen aan collega’s en aan Cameratoezicht door. De auto is toen door de toezichthouder opgespoord op de Piusstraat en is daar door mensen van de politie aan de kant gezet. In het voertuig lagen twee cilinders. De man achter het stuur, die versuft leek te zijn, gaf direct toe dat hij onder invloed van lachgas was. Hij was ook niet in staat om te verklaren waarom hij dat had gebruikt. De man had zijn rijbewijs niet bij zich, maar hij moet dit vandaag nog wel bij het bureau afgeven. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Kees-Luc Simons