Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Man die fietser doodreed blijft langer vastzitten

Ernstig ongeluk aan de Ringbaan-Oost (foto: Omroep Tilburg)

De 37-jarige man die afgelopen woensdag een fietser doodreed op de Ringbaan-Oost in Tilburg, blijft langer vastzitten. Dat heeft de rechter-commissaris vrijdag besloten.

Dat meldt Omroep Brabant. Het ongeluk gebeurde woensdagmiddag. Een 61-jarige fietser overleed. Een andere fietsster (72) werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht.

Volgens ooggetuigen had de bestuurder veel te hard gereden. Omwonenden schatten de snelheid van de BMW X5 op 125 tot 150 kilometer per uur.

De bestuurder (37) reed met deze snelheid richting Ringbaan Noord in Tilburg. Op de kruising van de Ringbaan-Oost met de Gelrebaan raakte hij een 72-jarige vrouw op de fiets. Daarna slingerde de auto over de weg en vloog over het fietspad tegen een huis. Ondertussen werd de fietser geschept.

De BMW raakte nog een geparkeerde auto, en kwam daarna tot stilstand op de rijbaan. De bestuurder klom via het raam uit het wrak en nam de benen, maar kon volgens een ooggetuige meteen worden gepakt door een leverancier van een bloemenzaak even verderop.

Omroep Brabant