Man botst onder invloed op busjes in Tilburg

Foto: Toby de Kort/SQ Vision

Een 33-jarige man uit Polen is maandagmiddag op de Bredaseweg in Tilburg met hoge snelheid met zijn auto tegen twee geparkeerde bedrijfsbussen gebotst. Een van die busjes belandde door de klap tegen een boom.

De bestuurder was er via het fietspad vandoor gegaan toen handhavers hem wilden controleren. De automobilist en een 22-jarige landgenoot die naast hem zat, raakten gewond en werden naar een ziekenhuis gebracht.

Wit poeder
De bestuurder testte positief op het gebruik van amfetamine en blijkt geen rijbewijs te hebben, meldt Omroep Brabant. In de auto werd wit poeder aangetroffen. De auto, een Renault met Belgisch kenteken, is in beslag genomen omdat die niet op naam staat en kennelijk niet verzekerd is.

De politie noemt dit een ‘spookauto’: een niet traceerbaar voertuig met buitenlandse kentekenplaten. De politie maakt voor deze zaken en het gevaarlijke rijgedrag proces-verbaal op.

Heel de weg was na de botsing bezaaid met brokstukken. Uit onderzoek en getuigenverklaringen blijkt dat de Polen veel te hard hebben gereden op de 50-kilometerweg. De bestuurder gaf dit ook toe, maar verklaarde dat de remmen van de auto niet goed werkten.

Omroep Brabant