Man bedreigt agent met honkbalknuppel en wordt overmeesterd

Tilburg – Een 26-jarige Tilburger is zondagavond omstreeks kwart voor tien op de Postelse Hoeflaan in zijn gezicht gesproeid met pepperspray en aangehouden. Hij had een honkbalknuppel bij zich en liep daarmee dreigend op een agent af.

De politie kreeg zondagavond een melding dat iemand in de omgeving van de Wandelboslaan rond zou rijden op een BMX-fiets met in zijn handen een mes en een honkbalknuppel. Terwijl agenten aan het zoeken waren naar de bedoelde man kwam een bericht binnen dat er op de Postelse Hoeflaan sprake was van een conflict. De dienders zagen ter plaatse dat er een groepje van vijf personen bij elkaar stond, van wie één een knuppel vasthield. De politiemensen hielden er vanwege de melding rekening mee dat deze man ook een mes bij zich had. Ze benaderden hem daarom als een gewapende verdachte en sommeerden hem om zijn handen zichtbaar op zijn hoofd te leggen. De man voldeed daar niet aan. In tegendeel, hij kwam dreigend op een van de agenten aflopen. Uiteindelijk is hij, nadat hij daarvoor nadrukkelijk gewaarschuwd was, door middel van pepperspray aangehouden. Uit nader onderzoek bleek dat deze verdachte geen mes bij zich had.

Uit het relaas van enkele betrokkenen blijkt dat de verdachte vermoedelijk gewapend met de honkbalknuppel onderweg was naar een vriend om die bij te staan bij een flinke ruzie in de relationele sfeer. Die zou daarbij door zijn vrouw bedreigd zijn met een mes. De politie stelt een nader onderzoek in naar het incident.

Omroep Tilburg