Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Man (56) uit Tilburg slaat ruit in met koevoet na verkeersruzie

Een man, aan wie een lokaalverbod was opgelegd, ging bij zijn aanhouding door het lint en beet ook een agent.
Foto: politie

De politie arresteerde maandagavond een 56-jarige Tilburger voor mishandeling van een 49-jarige bestuurder uit Tilburg en vernieling van zijn auto. Het zou gaan om een uit de hand gelopen verkeersruzie op de Baroniebaan. De verdachte sloeg onder andere het portier hard dicht toen het slachtoffer uit zijn auto wilde stappen.

Het slachtoffer reed maandagavond om 21.10 uur met zijn auto over de Baroniebaan. Naast hem, op de linkerrijstrook, reed een bestelauto. Daar zat de verdachte in. Die auto bewoog steeds meer naar het slachtoffer toe, waardoor hij uiteindelijk moest uitwijken naar de berm. Toen ze moesten stoppen voor het stoplicht, riep het slachtoffer naar de bestuurder van de bestelauto waar hij mee bezig was. Toen ging het mis.

Koevoet
De verdachte stapte uit de auto en toen het slachtoffer ook wilde uitstappen, sloeg de 56-jarige Tilburger zijn portier zo hard dicht dat zijn linker onderarm en rug klem kwam te zitten. De verdachte pakte vervolgens een koevoet en vernielde daarmee de achterruit van de auto. Gelukkig kon het slachtoffer daarna snel wegrijden en de politie waarschuwen. Hij gaf het kenteken van de bestelwagen door, waarna de verdachte op de Baron van Voorst Tot Voorstweg werd aangehouden.

Edita Saakian