Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Man (40) aangehouden, agent naar het ziekenhuis

(foto: Politie).

Een 40-jarige man heeft zich hevig verzet tegen zijn arrestatie. Hij gaf iemand een klap, vernielde een autospiegel, waarna hij uiteindelijk kon worden aangehouden door de politie. Hierbij heeft de man twee agenten verwond, waarvan er uiteindelijk een in het ziekenhuis moest worden behandeld.

Op maandagmiddag sloeg de verdachte, zonder vaste woon- of verblijfplaats, het slachtoffer op een terras aan de Heuvelring. Het slachtoffer belt de politie en volgt de verdachte, terwijl hij de locatie doorgeeft. Ondertussen vernielt de verdachte een autospiegel en knuffelt hij willekeurige mensen op straat.

Verdachte is agressief

Op het NS-plein blijft de verdachte staan en probeert de politie hem aan te houden. Dit ging echter niet zonder slag of stoot. De politie benadert de man rustig, maar de verdachte wordt uit het niets agressief. Er wordt pepperspray gebruikt, maar ook dit lijkt de verdachte niet te stoppen. Hij slaat de agenten meerdere keren, waardoor een van hen zelfs in de bosjes beland na een klap op zijn hoofd. Uiteindelijk moet de politie de wapenstok gebruiken om de verdachte onder controle te krijgen. Het lukt, met de hulp van andere agenten, om de man in de boeien te slaan.

De verdachte is meegenomen naar een politiecel. Uit onderzoek bleek dat hij onder invloed was van drugs.

Pieter Soethout