Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Mammacare is de nieuwe polikliniek van het ETZ voor borstzorg

TILBURG – Via route 76 in het ETZ op locatie Elisabeth is vanaf vandaag een nieuwe polikliniek te vinden, Mammacare. De polikliniek is bedoeld voor borstzorg en het is de bedoeling dat er elk jaar ongeveer 1200 mensen onderzocht zullen worden die een knobbeltje in de borst hebben ontdekt.

De nieuwe polikliniek Mammacare komt met een grote wachtruimte en negen onderzoeks- en spreekkamers. Buiten een nieuwe polikliniek wil men ook een nieuwe methode gaan gebruiken. “Een methode waarbij de radioloog een magnetische marker ter grootte van een rijstkorrel vóór de operatie plaatst in de tumor. Met behulp van de sensor kunnen wij tijdens een operatie tot op de millimeter nauwkeurig bij de tumor komen”, zegt mammachirurg Patricia Jansen.

Coronavirus

Het coronavirus heeft volgens Patricia niet voor problemen gezorgd op de polikliniek. Maar een officiële opening met de patiënten moet nog wel even wachten door het virus. “Als de maatregelen rondom corona dat toelaten willen we dat feest in oktober doen, tijdens de borstkankermaand”, besluit Jansen.

Rick Kraaijeveld