Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

‘Makkelijk’ NOS journaal te zien bij Omroep Tilburg

Omroep Tilburg breidt de samenwerking met de NOS uit. Vanaf donderdag 8 september is het NOS Nieuws van de Week wekelijks te zien op tv bij Omroep Tilburg. Het NOS Nieuws van de Week is een journaal in makkelijke taal en met extra uitleg.

Omroep Tilburg merkte dat er behoefte was aan een ‘makkelijk’ journaal. Dit journaal is begrijpelijk voor iedereen. Vooral voor mensen die het lastig vinden om het nieuws te volgen, omdat ze moeite hebben met de Nederlandse taal en met lezen en schrijven.

Makkelijk en begrijpelijk
Volgens de hoofdredacteur van NOS Nieuws, Giselle van Cann, is Nieuws van de Week belangrijk voor een groot aantal mensen: “Het is van belang dat we de mensen waarvoor we dit maken zo goed mogelijk weten te bereiken, dus we zijn erg blij dat steeds meer lokale en regionale omroepen ervoor kiezen om de samenwerking aan te gaan.”

In het wekelijkse, begrijpelijke, journaal komen iedere week drie nieuwsonderwerpen aan bod zoals de energietoeslag, drukte bij huisartsen of minder vliegtuigen vanaf Schiphol. Sommige begrippen worden extra uitgelegd door de presentator en er wordt rekening gehouden met woordkeuze, tempo en het gebruik van beeld.

Het NOS Nieuws van de Week is vanaf donderdag 8 september elke donderdag om 19.00 uur te zien op televisie bij Omroep Tilburg. Het journaal wordt elk uur uitgezonden.

Omroep Tilburg