Magazijn van Fire-Up keert niet terug naar oude locatie na grote brand

De brandweer probeert het vuur onder controle te houden (foto: Omroep Brabant).

Het magazijn van aanmaakblokjesfabriek Fire-Up keert niet meer terug op de oude locatie aan de Nedervonder in Oisterwijk. Dat is volgens het bedrijf na overleg met de gemeente besloten. Binnen een paar weken maakt het bedrijf bekend hoe het verder moet met de onderneming.

“Na overleg met de gemeente hebben wij besloten om het magazijn op een andere locatie dan Nedervonder 13 te herplaatsen”, schrijft Fire-Up in een persbericht.

Er waren de laatste jaren meerdere problemen bij het bedrijf, dat wel een vergunning had, meldt Omroep Brabant. Diverse keren brak er brand uit bij het bedrijf, onder meer in 2013, 2016 en 2019. Fire-Up nam meerdere maatregelen om broei in de aanmaakblokjes te voorkomen, maar toch ging het maandag opnieuw mis.

Vergunning
De gemeente Oisterwijk doet een groot onderzoek naar de oorzaak van de brand. Burgemeester Hans Janssen zei niet bang te zijn om ‘afhankelijk van de resultaten van het onderzoek vergaande stappen te zetten in het kader van de vergunningverlening’. De fabriek kan de vergunningen kwijtraken.

Of dat reden is voor Fire-Up om het magazijn nu toch te verhuizen is onduidelijk. De gemeente was dinsdagavond niet bereikbaar.

Omroep Brabant