LocHal weer open, maar ‘het is toch nog heel erg leeg’

TILBURG – Deze maandag opende de LocHal weer haar deuren. Een tijd geleden besloot de bibliotheek helemaal te sluiten vanwege de alsmaar strenger wordende maatregelen rondom het coronavirus. Maar nu we van de minister-president de teugels weer iets mogen laten vieren, zijn de Tilburgers weer welkom. Maar wél met voorzorgsmaatregelen.

“Als je even nadenkt, het openingsweekend bijvoorbeeld. Toen hingen mensen met de benen buiten”, vergelijkt projectleider Pieternel Thijssen de huidige situatie met het aantal bezoekers voordat de coronacrisis toesloeg. “Ik denk dat we gemiddeld iets van 2500 bezoekers per dag hadden en kijk nu rond, het is toch nog heel erg leeg.”

Het zal nog wel even duren voordat de LocHal weer op de bezoekersaantallen van weleer kan rekenen. Het mag nu namelijk niet. Maximaal 250 personen mogen nu tegelijkertijd in het gebouw aanwezig zijn. Dat aantal is inclusief het personeel. Met behulp van bandjes wordt bijgehouden hoeveel mensen er binnen zijn. Ondanks dat het niet druk is, zijn de bezoekers in de LocHal blij dat ze weer langs mogen komen. Een jong lid van de bibliotheek heeft een stapeltje met zeven boeken klaarliggen bij de uitleenbalie. “Ik denk een week of twee, drie”, antwoordt hij op de vraag hoe lang hij met zijn nieuwe voorraad vooruit kan.

Lees ook:

Tijmen Moelker