Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Tilburg 75 jaar Vrij – Oorlogsgraven in het licht op kerstavond

Op dinsdag 24 december, kerstavond, branden op zo’n 400 plekken in het land lichtjes op oorlogsgraven. In dit jaar waarin Nederland 75 jaar vrij is willen we ook aandacht geven aan de slachtoffers van de oorlog. Ook in Tilburg plaatsen het Oranjecomité Tilburg en de Bond van Wapenbroeders lichtjes op graven. Dat wil zeggen, dus op alle oorlogsgraven die door de Oorlogsgravenstichting zijn erkend.

Burgemeester Weterings plaatst op 24 december om 16.30 uur samen met het Oranjecomité Tilburg lichtjes op de oorlogsgraven van begraafplaats Hasselt aan de Lambert de Wijsstraat. Op hetzelfde moment zal de Bond van Wapenbroeders op het Ereveld van begraafplaats Gilzerbaan ook lichtjes ontsteken. Eerder op de middag wordt ervoor gezorgd dat op alle erkende oorlogsgraven in de stad een lichtje komt te staan om de slachtoffers te herdenken.

Inwoners van Tilburg zijn van harte welkom om ook een eigen lichtje op een van de oorlogsgraven te komen plaatsen. Samen herdenken we zo de oorlog en vieren we de vrijheid.

Voor meer informatie over heel het programma rondom Tilburg 75 jaar Vrij kijk je op de site van de herdenking en op de Facebookpagina @Tilburg75jaarvrij. Op deze bronnen komen continu de laatste details van de diverse evenementen te staan.

Kees-Luc Simons