Kruikenstad zingt thuis mee met de ‘Kruiken Thuis Sing Alone’

Op carnavalsmaandag hebben Kruiken en Kruikinnen de kans om thuis mee te zingen met de ‘Kruiken Thuis Sing Alone’, die dan online te zien is.
Aan Kruikenstad in Koor was in 2020 ook ‘offline’ mee te doen | Foto: Gijs Franken / Omroep Tilburg

KRUIKENSTAD – Op carnavalsmaandag hebben Kruiken en Kruikinnen de kans om vanuit huis mee te zingen met de ‘Kruiken Thuis Sing Alone’. Het concert, met diverse artiesten uit Kruikenstad, is die dag tussen 20:00 en 22:30 uur te zien via een speciale livestream.

De ‘Kruiken Thuis Sing Alone’ is een idee van het duo Wijn bij de Water. Zij brachten vorig jaar nog hun eerste carnavalsnummer Feesten is geen straf uit. “Net als heel veel andere mensen, baalden wij van het feit dat carnaval niet uitbundig gevierd kan worden. Op deze manier willen we carnaval toch een beetje bij de mensen thuis te brengen” aldus Ilse van het duo. Samen met Nostalgieten, Bennie Bekend en Veul Sjaans maken de twee van het duo deze show op een verantwoorde manier.

Concert

De bedoeling van het concert is natuurlijk dat je thuis gezellig meedoet. “Maar men kan ook onderdeel worden van het concert” licht Robyn, de andere helft van het duo, toe. “In de livestream kunnen we schakelen naar beelden vanuit de huiskamer van de kijker, als ze daarvoor open staan natuurlijk. Zo zijn we op afstand van elkaar, maar toch ook een beetje samen”. 

Online

Voor meer kun je online terecht bij het concert of bij het evenement ‘Kruiken Thuis Sing Alone’ op Facebook.

Kees-Luc Simons