Kruikenstad leeft naar carnaval toe met video: ‘Ik zie oe wir war?!’

De Inhaol in 2020 | Foto: Gijs Franken / Omroep Tilburg

Kruikenstad wordt alvast in de carnavalsstemming gebracht met een mooie video van Carnavalsstichting Tilburg. Dat er dit jaar toch nog carnaval gevierd worden, is een beetje onverwacht, maar wel heel erg gewenst.

Vorig jaar bleef het rustig in Kruikenstad, maar met een video wil de stichting alvast de Kruiken en Kruikinnen warm laten lopen voor het feest der feesten. Al zal dat na een jaar geen carnaval niet heel veel moeite kosten.

Ik zie oe wir war?!’ is het carnavalsmotto in Kruikenstad dit jaar. Die uitspraak wordt meteen waargemaakt, want we mogen elkaar weer zien in de kroegen. Carnaval is het feest dat je samen viert en dat verbroedert. Dat kon bijna twee jaar niet, onbezorgd samenkomen en daar wordt dus enorm naar uitgekeken.

De carnavalswinkels in de stad hebben het razend druk. Onverwachts moeten er toch nog nieuwe ‘pekskes’ gekocht worden om fatsoenlijk vier dagen lang het feest der feesten te kunnen vieren. Want ook al zijn er dit jaar nog geen grote evenementen die georganiseerd worden, ‘dit is wel hét moment’ schrijft Carnavalsstichting Tilburg.

LEES OOK: Lange rijen voor feestwinkels nu carnaval doorgaat: ‘Dit wordt nachtwerk’

Collin Beijk