Jubileum modelvliegclub Goirle

Goirle – Op zondag 24 september wordt bij het minivliegveld aan de Aalsedijk in Goirle een vliegfeest gehouden ter ere van het 25-jarige jubileum van Elektromodelvliegclub Nieuwkerk, die het jubileum zelf heeft georganiseerd.

Het evenement is voor en jong en oud en brengt verschillende modelvliegtuigen zoals zweefvliegtuigen en drones. Sommige van deze modelvliegtuigen kunnen wel 200 kilometer per uur.

Verder is er een programma in een mooi natuurgebied dat om 13:30 uur begint en officieel duurt tot 17:30 uur. De burgemeester van Goirle, Mark van Stappershoef, zal het officiële programma openen. Ook zal hij de nieuwe naam van het minivliegveld onthullen.

Verder is er nog een race in de vorm van een Vossenjacht tussen modelvliegtuigen, waarbij de piloten hun vliegtuig besturen vanaf de grond. Kinderen kunnen gratis hun eigen vliegtuigjes bouwen en uitproberen.

Mocht het weer 24 september slecht zijn, dus bijvoorbeeld regen of harde wind, dan wordt het evenement verplaatst naar zondag 1 oktober.

Wil u meer informatie? Kijk dan op de website: www.emvcnieuwkerk.nl

Omroep Tilburg