Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Jongetje (8) overleden bij woningbrand, moeder gewond naar ziekenhuis

TILBURG – Maandagavond is er een brand ontstaan in een rijtjeswoning aan de Bieslookweg in Tilburg. Hierbij is een jongetje van acht jaar om het leven gekomen. Zijn moeder is gewond geraakt en meegenomen naar het ziekenhuis. Het is nog niet duidelijk welke verwondingen de vrouw heeft opgelopen. De brand ontstond op zolder, de plek waar het jongetje en de moeder zich bevonden. De jongen werd nog op straat gereanimeerd, maar zonder succes. De andere vier kinderen konden beneden met een familielid ongedeerd uit het huis ontsnappen.

Omdat de zolder vol met rook stond, konden toegesnelde buurtbewoners weinig betekenen. “We stonden er twee meter vandaan, maar we konden niet verder”, zo liet een van de helpende buurtbewoners weten aan Omroep Brabant. “Ik hoorde gebonk en daarna niks meer.” Hulpdiensten hebben even later het jongetje en de moeder uit het brandende huis kunnen halen. Later kregen de helpende buren de mededeling dat het jongetje het helaas niet heeft gered.

De bewoners zouden nog maar pas in het huis wonen. De hulpverlenende buurtbewoners kunnen gebruik maken van nazorg, zo laat een woordvoerder van de Veiligheidsregio weten aan Omroep Brabant. Hoe het ondertussen met de moeder gaat, is nog niet bekend.

Dani Mom