Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Jongeren pakken honderd ramadanpakketten in voor Tilburg-Noord

Erdem geeft een Ramadanpakket af in Tilburg-Noord. (foto: Edita Saakian)

De dozen in buurthuis MFA de Symfonie in Tilburg-Noord stapelen zich in een razendsnel tempo op. Tientallen jongeren helpen met het inpakken van honderd ‘ramadanpakketten’. Een initiatief van jongerenwerker Erdem Altin (29). “Mensen die vasten hebben het tijdens de coronapandemie moeilijk gehad. Je hebt mensen nodig tijdens de vastenmaand.”

Het dagelijks breken van de vasten bij zonsondergang kon twee jaar lang niet als vanouds samen met familie en vrienden. Met alle maatregelen van tafel, vond Erdem het tijd om ‘zijn’ wijk op te beuren. “We kunnen eindelijk weer samen zijn tijdens de ramadan. Ik wilde mensen verassen met een eetpakket dat ze deze maand kunnen gebruiken.”

Erdem is geen onbekende in de wijk. Zijn telefoon staat de hele dag roodgloeiend, maar naar eigen zeggen geeft dit hem energie. Al een aantal jaar organiseert hij via jongerencentrum R-Newt in Tilburg-Noord activiteiten voor de buurt om jongeren ‘van de straat’ te houden. “Ik dacht bij mezelf: ‘Ik heb een groot netwerk, waarom maak ik daar niet een keer gebruik van?'” En zo geschiedde.

“We kunnen eindelijk weer samen zijn tijdens de ramadan.”

Hij belde rond in zijn netwerk en kreeg zo allerlei sponsoren in Brabant mee. In alle vroegte reed hij van Giessen naar Tilburg en terug om alle producten op te halen. Naast hamburgers en kipnuggets, krijgen de Tilburgers een gebedskleed en een gebedsmuts. Bovendien zit er een challenge in het pakket verstopt, die Erdem samen met de jongeren van R-Newt bedacht.

Dat hij zo’n dertig jongeren en vrijwilligers zover kon krijgen om tijdens het vasten honderd dozen in te pakken, is geen verassing. “De jongeren zijn heel betrokken bij onze organisatie. Iedereen wilde vrijwillig mee helpen en langs de deuren gaan om de pakketten uit te delen.”

Edita Saakian