Jongeren komen met ideeën voor een chille zomer

TILBURG – Afgelopen periode konden jongeren met alternatieven komen voor activiteiten in de zomer nu veel dingen niet kunnen door het coronavirus. Bij R-Newt, de initiatiefnemer van ‘Chille Zomer’, zijn veel ideeën binnengekomen. Binnenkort zijn er drie gelukkige winnaars, die hun idee mogen gaan uitvoeren.

Het project ‘Chille Zomer’ moet jongeren komende zomer alsnog leuke activiteiten bieden zodat zij zich niet zullen vervelen. “Er ontstaat een heel groot gat in de zomervakantie vanwege corona. Vakanties kunnen niet doorgaan, feesten en festivals ook niet meer. Wij proberen oplossingen te vinden, samen met de jongeren dus”, vertelt Ruud van Oeveren, medewerker van R-Newt. Er zijn al veel plannen ingestuurd van een buurtbarbecue tot aan een step-/skatewedstrijd.

Begeleiding

De drie winnaars krijgen een financiële start om hun idee uit te werken en ze gaan begeleid worden door medewerkers van R-Newt. “Wat wij zien is dat het belangrijk is om ze te helpen met het enthousiasme temperen. Kijken wat mogelijk is en wat niet. Daarbij is het ook van belang om taken te verdelen, te promoten en connecties te leggen. Wij kunnen daar een ondersteunende rol in leveren”, besluit Ruud van Oeveren.

Wanneer de drie winnaars bekend worden gemaakt is nog niet bekend.

Rick Kraaijeveld