Jongens met neppistool bij ziekenhuis, politie eropaf met getrokken wapens

(foto: Omroep Brabant/Karin Kamp)

De politie is vrijdag aan het begin van de avond met getrokken wapens op vier jongens af gegaan, die met een pistool rondhingen bij het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg. De politie kreeg een melding over een vuurwapen, maar het bleek om een neppistool te gaan.

De jongens zijn zestien en zeventien jaar oud, meldt de politie. Ze zouden met het neppistool opnames willen maken voor een video. Na de melding gingen meerdere agenten er met getrokken wapens op af en werd het viertal omsingeld. “Dit soort meldingen nemen we serieus, zeker bij een ziekenhuis”, zegt een woordvoerder van de politie tegen Omroep Brabant.

“Dit soort grappen zijn levensgevaarlijk.”

Na de arrestatie bleek het dus om een balletjespistool te gaan. “Dit soort grappen zijn levensgevaarlijk. Dom om daarmee over straat te lopen. Dit had verkeerd kunnen aflopen. Niet doen”, laat de politie weten. De jongens zitten vast.

Het is verboden om met dit soort wapens over straat te lopen. “Airsoftwapens zijn niet van echte wapens te onderscheiden en zullen dus door andere mensen als bedreigend worden gezien. Het moet goed verpakt en niet meteen gebruiksklaar zijn als je het koopt en meeneemt naar huis”, aldus de politie.

Omroep Brabant