Jongens beroven man, een van hen verwondt agent die ze wil aanhouden

Een agent is mishandeld in de Tilburgse binnenstad toen hij probeerde twee jongens aan te houden voor een beroving. Beide verdachten zijn uiteindelijk aangehouden.

Een politieagent is vrijdagavond in het centrum van Tilburg mishandeld toen hij probeerde twee verdachten aan te houden in verband met een beroving. Eén van die verdachten, een 15-jarige Tilburger, wist hierdoor te ontkomen. Maar hij is zaterdagochtend toch nog aangehouden. De andere verdachte, een 14-jarige Tilburger, is vrijdag direct in de boeien geslagen.

Politiemensen reageerden die avond op een melding van een man van 46 uit Tilburg. Deze man zou rond acht uur door twee jongens in de omgeving van het Pieter Vreedeplein zijn beroofd van zijn mobiele telefoon. De twee jongens renden daarna weg in de richting van de IJzerstraat.

Twee politiebikers zagen de jongens vanuit de IJzerstraat in de richting van de Willem II-straat rennen en gingen achter ze aan. In de Willem II-straat wist een van de bikers de jongens staande te houden.

Maar toen de agent van zijn fiets stapte, gooide één van de verdachten iets in het gezicht van de agent en hij wist daarna te ontkomen in de richting van het Pieter Vreedeplein. De biker hield intussen de andere jongen aan op verdenking van straatroof. Op de plek van de aanhouding vond de agent ook de telefoon van het slachtoffer. Die is in beslag genomen.

De agent raakte verwond aan zijn gezicht en heeft aangifte van zware mishandeling gedaan tegen de verdachte die ontkwam.

Alsnog aangehouden

Uit onderzoek van de politie bleek het te gaan om een jongen van 15 jaar uit Tilburg. Hij is zaterdagochtend in alle vroegte alsnog thuis aangehouden.

De verdachte die vrijdag werd aangehouden, een jongen van 14 jaar uit Tilburg, is naar een politiebureau gebracht, in de cel gezet en hij wordt later nog verhoord.

Kees-Luc Simons