Jongen (17) gebeten door jachtluipaard in de Beekse Bergen

Foto: ANP

Een Duitse jongen (17) is maandagochtend gegrepen en gebeten door een jachtluipaard in Safaripark Beekse Bergen. De jongen was samen met twee klasgenoten afgeweken van de wandelroute en kwam in het verblijf van de katachtigen terecht, meldt het park.

Bij het zien van de jachtluipaarden begon het drietal direct te rennen. Toch werd de 17-jarige jongen door een van de cheeta’s gegrepen en gebeten, meldt Omroep Brabant.

Nazorg
Een dierenverzorgster kon ingrijpen en heeft de jongen meegenomen naar een veilige plek. Hij was aanspreekbaar en is met bijtwonden naar het ziekenhuis gebracht. De Duitse jongen mag aan het einde van de dag naar huis. Zijn twee klasgenoten raakten niet gewond.

Voor de dierenverzorgster en de getuigen is nazorg geregeld, zegt het park. “We gaan intern onderzoeken of we nog meer maatregelen moeten nemen om dit in de toekomst te voorkomen, waarbij ons uitgangspunt blijft dat mensen zich wel aan de regels dienen te houden. Onze eerste zorg is nu gericht op het slachtoffer, de dierenverzorgster en de getuigen”, meldt Beekse Bergen in een verklaring.

Bijna raak in 2018
Overigens is het eerder al eens bijna misgegaan in het jachtluipaardenverblijf. In 2018 doken er schokkende beelden op van een Frans gezin dat in Safaripark Beekse Bergen tot twee keer toe uit de auto stapte om wilde dieren te filmen. Het gezin werd ondertussen duidelijk beslopen door jachtluipaarden. Het liep toen op het nippertje goed af voor de familie.

Omroep Brabant