Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Jeroen haalt met zijn eerste liedjes meer dan 12 miljoen streams op Spotify

Jeroen Granneman kan het zelf nog maar nauwelijks geloven. Eind vorig jaar bracht de pianoleraar uit Berkel-Enschot zijn eerste neoklassieke pianonummer uit. Inmiddels staat de teller op meer dan twaalf miljoen streams op Spotify.

Hoe dat dan komt? Dat weet Jeroen zelf ook eigenlijk niet. “Blijkbaar vinden mensen mijn muziek mooi. Misschien, omdat het zo rustig is en we in zo’n gejaagde tijd leven.” Toch kan de pianoleraar nog maar moeilijk bevatten dat zijn muziek bij zoveel mensen in de smaak valt.

“Het was stiekem altijd al een droom om mijn eigen muziek uit te brengen.”

Jeroen is pianoleraar en dit doet hij nog altijd met veel plezier. “Ik vind het geweldig en zal er nooit helemaal mee stoppen”, geeft hij aan. Toch gaat er nu wel wat meer tijd naar het componeren van zijn eigen muziek. “Het was stiekem altijd al een droom om mijn eigen muziek uit te brengen. Vorig jaar maakte ik wat dingetjes en zette ze daarna op social media.”

Van het een kwam het ander, want Jeroen kreeg reacties op zijn video’s. “Iemand vroeg of mijn muziek al op Spotify stond en dat was toen nog niet zo. De man die reageerde, zit bij een platenlabel en samen hebben we ervoor gezorgd dat mijn muziek officieel werd uitgebracht.”

“Mijn muziek stond ineens in de grootste klassieke piano-afspeellijst van de wereld.”

Vervolgens keek Jeroen dagelijks hoe vaak zijn muziek werd afgespeeld. Niet extreem veel in het begin, totdat hij een belletje kreeg van zijn label. “Ik nam op en er werd gevraagd of ik zat, want hij had speciaal nieuws. Mijn muziek stond ineens in de grootste piano-afspeellijst van de wereld. Meer dan zeven miljoen mensen volgen die afspeellijst.”

Toen ging het ineens heel hard met de muziek van Jeroen. “Ineens kreeg ik er dagelijks meer dan 50.000 streams bij, zelfs uit Canada, Amerika en Australië. In totaal is mijn muziek nu dus meer dan twaalf miljoen keer geluisterd.” Zijn best beluisterde nummers zijn White Butterfly en Florence met respectievelijk zesenhalf en vijf miljoen streams.

“Ik ga beginnen met mijn eigen concerten.”

Het is allemaal nogal overweldigend voor de pianoleraar uit Berkel-Enschot. Een jaar geleden had hij nog niet eens eigen muziek uitgebracht en nu heeft hij nummers met miljoenen streams. Toch kan en wil hij ook alweer een beetje naar de toekomst kijken. “Ik ga beginnen met mijn eigen concerten. Alleen ik en mijn piano, waarbij ik vertel hoe een liedje tot stand is gekomen en waarom het een bepaalde naam heeft. Halverwege september komt er ook een album met de nummers die tot nu toe zijn uitgekomen en ook een paar nieuwe.

Pieter Soethout