Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Inbrekers en agenten crashen tijdens wildwest achtervolging

Zaterdag gingen agenten naar de Reeshof voor een persoon die uit een raam zou zijn gesprongen. Maar een man spuugde en hinderde ze bij het onderzoek.
Foto: Politie

Drie verdachten van een auto-inbraak zijn maandagavond laat gecrasht en gewond geraakt bij een achtervolging door de politie. Het ongeluk gebeurde in Veghel. De vluchtauto werd gestolen in Tilburg en crashte tegen een boom. Twee verdachten hielden daar ernstig letsel aan over.

De drie mannen werd in Uden betrapt toen ze een auto probeerde open te breken. Ze gingen er vandoor in snelle Volkswagen Golf en weigerden te stoppen voor de politie. Agenten zetten de achtervolging in en reden over de A50 van Uden naar Veghel. Daarbij lapte de bestuurder zo’n beetje alle verkeersregels aan zijn laars.

Inrijden op politie
Agenten blokkeerden vervolgens met hun auto de weg om de verdachten tot stoppen te dwingen. Alleen die wilden daar niets van weten en reden door. De agenten konden maar net een aanrijding voorkomen door met hun politieauto achteruit te rijden.

Niet veel later verloor de bestuurder van de vluchtauto de macht over het stuur waarna hij tegen een boom botste op Het Ven. Twee verdachten uit Helmond (46) en Liessel (44) raakten daarbij ernstig gewond en zijn naar het ziekenhuis gebracht. De derde verdachte (50) ook uit Helmond raakte licht gewond.

Politieauto crasht
Een politieauto wist de gecrashte Volkswagen maar net te ontwijken. Daardoor schampte deze wel een boom en belandde vervolgens in een voortuin tegen een andere boom. Hoewel de schade aan hun auto groot was, bleven de agenten ongedeerd.

De witte vluchtauto is in de nacht van afgelopen zondag op maandag gestolen in Tilburg. Ook de kentekenplaten die op de Volkswagen Golf zaten tijdens de crash zijn gestolen. Dat gebeurde ook in de nacht van zondag op maandag, maar dan in Bakel.

Poging tot doodslag
Twee verdachten liggen nog in het ziekenhuis, een derde zit al vast. Ze kunnen een flinke lijst aan aanklachten tegemoet zien. Waaronder auto-inbraak en heling. Tegen de bestuurder van de vluchtauto is door agenten aangifte gedaan van poging tot doodslag en/of zware mishandeling, omdat hij op ze inreed toen ze hem een stopteken gaven.

Daarnaast weigerde 46-jarige vermoedelijke bestuurder uit Helmond mee te werken aan een blaastest en bloedproef. Bovendien zou hij met een ongeldig verklaard rijbewijs gereden hebben. Tijdens de achtervolging reed hij veel te hard en beging hij diverse andere verkeersovertredingen.

Collin Beijk