Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

IJshockeyers Tilburg Trappers in zak en as na pijnlijke uitschakeling

Ondanks het overwicht moesten de Trappers zijn meerdere erkennen (foto: ANP).

“Dit komt heel hard aan”, sprak een zeer teleurgestelde captain Mickey Bastings. Dinsdagavond vochten de ijshockeyers van Trappers Tilburg voor hun laatste kans in de kwartfinale van de Oberliga play-offs. Er móest gewonnen worden van het Duitse Memmingen. Maar na de twee eerdere nederlagen, lukte het ook in de derde wedstrijd niet.

Uiteindelijk verloren de Trappers het duel zelfs met grote cijfers, 5-1 werd het voor de Duitsers. Het was muisstil in de kleedkamer na de pijnlijke uitschakeling: “We waren er allemaal van overtuigd dat we dit seizoen mee gingen doen om de prijzen”, blikt de aanvoerder bij Omroep Brabant terug op het seizoen.

“Ik denk dat er veel meer in zat.”

Volgens Bastings had er op basis van de kwaliteit van de ploeg meer in moeten zitten dan een uitschakeling in de kwarfinale: “Als je kijkt naar wat voor team we hebben, met heel veel klasse erin, denk ik dat er veel meer in zat.” Aan het begin van het seizoen waren de ogen gericht op kampioenschappen. “Iedereen is teleurgesteld dat we onze doelen niet hebben kunnen volbrengen”, zegt de 30-jarige Tilburger.

Een ronde in de Oberliga play-offs bestaat uit drie wedstrijden. Trappers verloor de eerste twee kwartfinaleduels nipt na verlenging: “Dat maakt het allemaal nog zuurder, omdat we die wedstrijden net zo goed hadden kunnen winnen,” zegt Basting.

“Ondanks een 5-1 uitslag ben ik van mening dat we de bovenliggende partij waren.”

Ook vind de aanvoerder dat de Tilburgers in de derde wedstrijd niet minder waren: “Ondanks een 5-1 uitslag ben ik van mening dat we de bovenliggende partij waren.” Terwijl zijn ploeg dicht bij doelpunten was, viel hij aan de andere kant: “Als je zo lang aan het azen bent op een goal en hij dan niet valt, dan zie je dat de kopjes onbewust gaan hangen als hij aan de andere kant wel valt.”

Hoe moet de club volgend seizoen verder? “Dat gaan we zien als het team helemaal compleet is, en vanuit daar moeten we ons spel gaan aanpassen. Maar op dit moment vind ik dat moeilijk om te zeggen”, sluit Bastings af.

LEES OOK: Tilburg Trappers ontvluchten Nederland om toch voor publiek te ijshockeyen

Omroep Brabant