Samen naar de Heuvel: dit moet je weten

Huldiging 2013-2014 Foto: Geert van Erven

Willem II heeft op vrijdag de kans om thuis kampioen te worden en zal op zondag 12 mei gehuldigd worden. De huldiging zal plaatsvinden op de Heuvel in Tilburg. Stilzitten is er niet bij zondag, er is namelijk heel veel te doen.


De thuiswedstrijd van Willem II tegen Telstar staat gepland om 20.00 uur. Daarnaast zullen ook de nummers 2 en 3, Roda JC en FC Groningen, tegen elkaar spelen voor de tweede promotieplaats. Als Willem II wint, is het kampioenschap een feit. Bij een ander resultaat hangt het af van de uitkomst van de wedstrijd tussen Roda JC en FC Groningen. De huldiging vindt plaats op zondag 12 mei, waar supporters samenkomen om de promotie en mogelijk het kampioenschap te vieren. Het plein in het centrum van Tilburg wordt omgetoverd tot een evenemententerrein. Er komt een podium voor het standbeeld van Willem II. 

Afgesloten

De Heuvel is zondag dan ook vanaf 10.00 uur afgesloten voor het verkeer. De Heuvelring is niet bereikbaar vanaf de Telegraafstraat, Veemarktstraat en de andere zijstraten. Vanaf de Piusstraat is het wel mogelijk om naar de Paleisring te komen. De Heuvelring zal op maandag 13 mei om 06.00 uur weer open zijn. Alle fietsenstallingen zijn open en er is ook een extra fietsenstalling tegenover ABN Amro.

Busvervoer

Kom op de fiets of neem de bus naar de huldiging, want op zondag 12 mei zullen er geen treinen van en naar Tilburg rijden vanwege werkzaamheden aan het spoor. De NS zal bussen inzetten van en naar station Tilburg, maar verwacht extra drukte en reistijd.

En let op, vanwege verschillende omleidingen zullen stadslijnen 1, 2, 7 en 8 hun routes aanpassen. Momenteel volgen lijnen 1 en 2 vanaf het Centraal Station naar het busstation ETZ Elisabeth een omleidingsroute vanwege wegwerkzaamheden in de Bisschop Zwijsenstraat. Deze lijnen volgen hun normale route terug naar het Centraal Station vanaf busstation ETZ Elisabeth.

Vanwege de huldiging zullen ook lijn 7 naar De Blaak en lijn 8 naar Het Laar een omleiding volgen vanaf het Centraal Station.

Belangrijke haltes zoals Spoorlaan, Heuvelring en Piusplein komen te vervallen in het centrum. De vervangende halte voor lijn 7 en 8 is het busstation, terwijl voor lijn 1 en 2 de halte Interpolis wordt gebruikt.

Om de verwachte drukte aan te kunnen, zullen er extra bussen op lijn 2 richting Tilburg Reeshof worden ingezet.

Het terrein

Het evenemententerrein gaat om 15.00 uur open. Het programma zal om 16.00 uur starten. Hierna zal de huldiging van de selectie van Willem II gevierd worden. Om 20:00 uur is de huldiging afgelopen.

De huldiging is gratis, maar het zal wel druk zijn. Het wordt aangeraden om op tijd te komen. Het evenemententerrein bestaat uit twee verschillende vakken. Vak 1 is bij het podium en het tweede vak staat daarachter. Ook is er een speciaal vak voor mensen met een beperking.

Supporters van Willem II met een fysieke beperking die in het bezit zijn van een seizoenkaart krijgen voorrang in dit specifieke vak. Personen met een permanente beperking die geen seizoenkaart hebben, kunnen zich vanaf 15:00 uur tot 16:00 uur melden bij de ingang aan de Heuvelring, bij de fietsenstalling. Ook voor dit bezoekersvak geldt: vol is vol.

LEES OOK:
Tilburg ontploft na promotie van Willem II

Eline Smits