Tilburgers zijn onveilige fietssituaties beu

De kruising bij de Jan Heijnstraat, de nieuwe fietspaden en natuurlijk de bekende situatie op het Pieter Vreedeplein. Er is veel aandacht voor veiligheid van fietsers, bijvoorbeeld acties over fietsverlichting, maar aan de andere kant helpt de verkeerssituatie niet altijd mee. Maar hoe kan het beter? Bij de onlangs vernieuwde Jan Heijnstraat is er aandacht…

De kruising bij de Jan Heijnsstraat, de nieuwe fietspaden en natuurlijk de bekende situatie op het Pieter Vreedeplein. Er is veel aandacht voor veiligheid van fietsers, bijvoorbeeld acties over fietsverlichting. Maar aan de andere kant helpt de verkeerssituatie niet altijd mee. Hoe kan het toch beter?

Bij de onlangs vernieuwde Jan Heijnsstraat is er aandacht besteed aan de overstekende fietsers. Hoewel de situatie er iets beter op is geworden, is het nog steeds een erg druk punt waar fietsers en voetgangers elkaar vaak kruisen. Het Pieter Vreedeplein heeft al langer de aandacht bij fietsend Tilburg. Fietsers en voetgangers maken daar samen gebruik van de beschikbare ruimte. Al meerdere keren werd er geopperd om een duidelijk fietspad af te bakenen op het plein, maar hier zijn voorlopig nog geen plannen voor.

De nieuwe fietspaden langs de Spoorlaan, met name het gedeelte recht voor het station, is het nieuwste hoofdstuk in het fietsverhaal. Ook daar maken fietsers en voetgangers samen gebruik van de ruimte, maar een veelgehoorde opmerking is dat de bedoeling van de paden niet geheel duidelijk is.

Omroep Tilburg