Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Het Ronde Tafelhuis zamelt handzeep in voor kinderen in Tilburg-Noord

TILBURG – Het Ronde Tafelhuis is een inzamelingsactie gestart voor zeepjes en handcrème. Vanwege de coronacrisis is het devies al een tijd: handen wassen. Voor grote gezinnen is het soms lastig om aan genoeg zeep en crème te komen. Met de inzamelingsactie moeten deze gezinnen geholpen worden.

“Na meerdere gesprekken met mensen in de wijk kwamen we erachter dat hier vraag naar is”, vertelt Richard van de Wouw, medewerker van het Ronde Tafelhuis. Ook moet dit initiatief als stimulans werken om kinderen meer bewust te maken van het handen wassen.

Behalve de zeepjes zijn er instructie- en infoblaadjes te vinden die informatie geven over je gezondheid en je eigen rol daarin tijdens de coronacrisis.

Inleveren

De zeepjes kunnen door iedereen ingeleverd worden bij de supermarkt en de opticien aan het Wagnerplein. “Als er ergens een ‘3 halen, 2 betalen’-actie is, vragen wij om die derde dan in te leveren voor de kinderen” legt Richard uit.

De zeepjes en crème kunnen ook de komende tijd nog worden ingeleverd, want zolang het handen wassen belangrijk blijft, blijft de actie ook lopen.

Rick Kraaijeveld