Grote brand in verzorgingshuis Reyshoeve in de Reeshof

TILBURG – Donderdag is aan het begin van de middag een grote brand uitgebroken bij verzorgingscentrum Reyshoeve aan de Gendringenlaan in Tilburg. Veel hulpverleners zijn ter plaatse bij de brand, onder andere om te helpen bij de evacuatie van bewoners in het deel van het gebouw waar de brand woedde. Drie bewoners zijn met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Nog eens 15 bewoners worden ter plekke behandeld door het ambulancepersoneel.

Bewoners worden buiten op het terrein van de zorginstelling verzorgd door ambulancepersoneel en het personeel van het De Wever, de organisatie waar het verzorgingshuis onder valt. Naast meerdere ambulances zijn ook twee traumahelikopters ter plaatse gekomen om extra medische hulp te bieden.

De brand is ontstaan in een appartement op de bovenste etage van het gebouw. Het appartement lijkt vanaf de buitenkant volledig te zijn uitgebrand. Waardoor de brand is ontstaan, is op dit moment nog niet bekend. Sommige bewoners van de bovenste etages werden met een hoogwerker uit hun appartement getild om snel naar beneden te kunnen komen.

Veel toeschouwers

De omgeving van het verzorgingstehuis is afgezet. Op de brand kwamen veel nieuwsgierige buurtbewoners af. De veiligheidsregio riep via haar website en Twitter-account op om hulpverleners zoveel mogelijk ruimte te geven.

Behalve de politie, brandweer en ambulancediensten waren ook veel burgerhulpverleners ter plekke. Zo ondersteunde de EHBO-vereniging uit de Reeshof met de verzorging en hielpen vrijwilligers van de buurtpreventie bij het vrijhouden van de straten.

Tijmen Moelker