Gratis hulp bij huurproblemen vanuit de gemeente

Vanaf donderdag kun je gratis huurhulp krijgen vanuit de Gemeente Tilburg. Met het Huurteam Tilburg hoopt de gemeente de huurproblematiek aan te pakken in de stad.

Te hoge huur, onterechte bemiddelingskosten, illegale contractvormen, achterstallig onderhoud of intimidatie/bedreiging. Het zijn enkele voorbeelden van zaken waar je als huurder tegenaan kan lopen. Daar gaat de Gemeente Tilburg iets aan doen met Huurteam Tilburg. “Het is een landelijke pilot waar we aan meedoen om de huurder te beschermen en inzicht te krijgen in de problematiek”, legt een woordvoerder van de gemeente uit.

Gratis hulp
Het Huurteam is opgezet om mensen te helpen met hun rechten als huurder. Ze geven advies, gaan na of alles rondom je huur wel klopt en gaan voor jou de confrontatie aan met je verhuurder wanneer nodig. Dit alles doen ze gratis om de hulp zo laagdrempelig mogelijk te maken. Via de website van Huurteam Tilburg kun je hulp aanvragen en krijg je een persoonlijk adviesgesprek.

Zicht op problematiek
“We sluiten onze ogen natuurlijk niet voor misstanden en op deze manier krijgen we inzicht in wat er gebeurt in de markt”, aldus de woordvoerder. Voor de gemeente zal het Huurteam inzicht geven in de grootte van het probleem en hierdoor zal de gemeente problemen gerichter kunnen oplossen. Ook zullen de cijfers weer richting het landelijk ministerie gaan. De gemeente legt uit: “Zij kunnen dan weer kijken of er mogelijk landelijk beleid gemaakt kan worden.”

Julia Meijer